Elektrotechnische componenten en aandrijving oplossingen

In combinatie met de levering van apparaten, installaties en componenten is een juist advies met betrekking tot de elektrische aansluitingen en aansturingen vaak een verantwoordelijkheid die bij de klant zelf wordt weggelegd.

Een vaak gehoorde kreet van

"Elektrisch schakelmateriaal en elektrische aansluitingen exclusief"

hoeft U bij Nicor International Holland B.V. niet tegen te komen. Vaak is dit juist zeer belangrijk om een component, apparaat of installatie te laten functioneren waarvoor het geleverd wordt. Dit is dan ook de reden waarom wij U ook graag deze service willen bieden.

Schakelkasten en paneelbouw

Nicor International Holland B.V. verzorgt naast levering van transportsystemen en hun componenten , ook elektrische technische aandrijfcomponenten, incl. alle elektrische schakel materialen.

Op uw verzoek bouwen wij deze samen tot één geheel in een alles omvattende schakelkast met een integraal of apart gemonteerd bedieningspaneel.

Of het nu gaat over het opstarten van een enkele elektrische aandrijving ( motor beveiliging schakelaar, ster-driehoek of soft starter ) of bediening van b.v. een enkele pneumatisch bediende klep, of dat het gaat over de totale besturing van het systeem, wij helpen U graag om een installatie geheel naar uw wens te laten functioneren.

Elke kast word samengebouwd uit standaard componenten al of niet naar uw specificatie, volledig getest ( incl. test rapport ) en voorzien van een bijbehorend el. schema.

Frequentie omvormers

Daar waar specifiek geregelde en/of gecontroleerde draaisnelheden, acceleratietijden, de-acceleratietijden en/of energie verbruik gewenst zijn is het toepassen van een juist ingestelde frequentie omvormer een zeer betrouwbare oplossing.

De gemiddelde investering voor het toepassen van een correct geselecteerde en correct ingestelde frequentie omvormer kan in een korte tijd worden terug verdiend. Tevens wordt onnodig energieverbruik voorkomen.

Laat U vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden en toepassingen.

Elektromotoren en reductiekasten

Nicor International Holland B.V. levert een compleet programma elektromotoren en reductiekasten voor alle industriële toepassingen.

Diverse vermogens, bouwvormen en toerentallen uit voorraad leverbaar. Speciaal uitvoeringen op verzoek.

Alle std. motoren voldoen aan de IEC norm Isolatie klass F & IP 55.

Natuurlijk volgens de laatste energie efficiëntie klasse volgens IEC 60034-30 Std normering IE2.

Voor alle elektromotoren zijn axiaal en coaxiaal reductoren leverbaar om zo het juiste uitgaande as-toerental te verkrijgen, vraag gerust om advies voor uw specifieke toepassing.

Nicor International Holland B.V. heeft tevens de kennis om U te om uw motoren op locatie of in onze werkplaats door te meten en/of te inspecteren waarna wij indien nodig uw motor snel en vakkundig kunnen repareren of reviseren.

Ook voor preventieve inspecties en onderhoudswerkzaamheden houden wij ons aanbevolen.

In combinatie met de juiste reductor en/of toerenregeling maken wij uw aandrijving weer compleet inzetbaar.